Sárkányok
Sárkányok
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Sárkányleírások
 
Sárkányfajok
 
Történetek, legendák
 
Egyéb misztikus lények
 
Szavazás
Egy szokásos, dögunalmas kérdés: Neked hogy tetszik a portál?:)

Fantörpikus! (Király)
Nagyon jó
Jeles
Hátizé...
Rossz
Főőőrteeelmeees!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Hidra

A Hidra

Mondáinkban, hiedelmeinkben szinte kizárólag csak egyfejû sá rkányok szerepelnek. Ezzel ellentétben népmeséinkre a többfejû sárkányalak a jellemzõbb. A vízõrzõ sárkány többfejû, lángot lövellõ, óriási gyíkhoz hasonló, leányfaló szörny. E mesetípus kialakulásához nagymértékben hozzájárult a Perseus-mítosz, illetve a Szent György-legenda.

---

A hidrák, mint a fentebb látható írásban is látható, több fejjel rendelkező sárkányfélék, lábaik száma kettő vagy akár hat is lehet. Fejük száma alfajonként változhat: a kétfejűtől egészen a 20 fejűig egyaránt. Ezek a sárkányok igen ismertek a népmesékből, a királylányt elraboló sárkányok, akiket a jó lovagok győznek le, vagy akár a Hercules-krónikákból Hidrára, amelynek ha levágták egy fehét, három nött a helyébe.

A hidrák igen ritkák a középkorban való írtásuk következtében, hegyekben és sivatagokban bújnak el ellenségeik elől.

------------

A Wikipédiából:

A görög mitológiában a lernéi hidra egy ősi, kígyóra emlékeztető víziszörnyeteg, számtalan fejjel -írásokban több fej jelenik meg, mint amennyit az amfórafestők ábrázolni tudtak- és mérgező lehellettel. A Lernéi hidrával Héraklész végzett tizenkét próbája másodikjaként. Búvóhelye Lerné mocsárában volt az Argolidban, s a víz alatt egy átjáró vezetett az alvilágba, amit a hidra őrzött.

A szörnyeteg Tüphón és Ekhidna gyermeke, a nemeai oroszlán, a Khiméra és Kerberosz testvére. Héra annak reményében ajánlotta Héraklész második próbájának a hidra legyőzését, hogy a fenevad végez vele.

A hidra megjelenik számos szoborban, gyakran Héraklésszal vívott harca közepette. A Louvre-ban több ilyen, a kettejük csatáját megelevenítő művészeti alkotás is található.

A görög mitológia hidrája Lernében lakozik; máshol nem jelent meg ellenfélként. Mindamellett a jelen piacdiktálta videójáték-kultúrájában a "Hidra" utalhat bármilyen, kígyóhoz hasonló, sokfejű fenyegetésre, amit nem győz le egy egyszerű ütés.

 • A Final Fantasy I-ben egy folyóban élő, ötfejű kígyó szerepét tölti be.
 • A Palladium Fantasy Role-Playing Game és a Rifts nevű szerepjátékokban a Hidra egyfajta sárkány, habár egy vad és kevésbé intelligens fajta. Hét fejjel rendelkezik, s mindegyik különböző típusú lehellet-fegyver. Minden elvesztett fejét képes regenerálni, de nem duplázza meg őket. Előfordulnak azonban hét- vagy nyolcfejű mutációk is.
 • A Kingdom Hearts II-ban főellenségként néz szembe vele a játékos. Hogy legyőzze, fel kell ugrania a Hidra hátára és egy speciális paranccsal jut a megfelelő fegyverhez.
 • A God of War PS2-játékban a játékos első feladata a Hidra legyőzése. A választható karakter, Krathos az Égei-tengeren úszó hajón számos feje ellen megküzd. A végső harcban a maradék három fejjel kell szembeszállni, melyek közül a legnagyobb képes meggyógyítani a másik kettőt. Krathos a két kisebbet a fedélzethez tűzi, a főfejet pedig felnyársalja a hajóorral.
 • A népszerű stratégiai játékban, az Age of Mythologyban a hidrák mint válaszható mitikus nép jelennek meg.
 • A Chrono Crossban két alternatív világ van. Az elsőben a Hidrákat levadászták és kihaltak, így már nem népesítik be otthonukat, a Hidrák Mocsarát. A másikban egy hidra marad. A kihalás oka az, hogy vérüket halálos fegyverként használják a harcokban. Mindamellett, hogy főellenség, a hidra fontos szerepet játszik a játék sztorijában.
 • A Spartan: Total Warrior konzoljátékban a spártaiak egy hatalmas hidrával küzdenek meg Trója városának romjai között. A játékos Akhilleusz lándzsájának isteni erejét használhatja a támadó hidrafej felrobbantására, majd egy tüzes nyilat az elpusztítására. A lény itt is rendelkezik egy főfejjel, amit utoljára kell ártalmatlanítani.
 • A Guild Wars online PC-játékban a Hidrák rosszindulatú teremtmények, hasonlóak a T-Rexekhez és háromfejűek. Három különböző fajuk van, mindegyik más-más régióban (Ascalon, Crystal Desert és a Ring of Fire Island Chain).
 • A Warcraft III: The Frozen Throne-ban az ősi Hidra háromfejű, mérget köpő, a 10-es szinten lévő ellenség a Sunken Ruin típusú területen. Megölve két hidrává osztódik, melyek kisebbek az eredetinél.
 • A Titan Quest nevű játékban a "legendary" nehézségi fokozaton szintén főellenségként kell megküzdenünk eggyel.
 • A Quest for Glory V: Dragon Fire számítógépes játékban egy halhatatlan Hidra egyike azoknak a szörnyeknek, melyekkel a hősnek szembe kell néznie a "Rites of Passage" során. A hős dolgozhat együtt egy társsal, Elsa Von Spielburggal, vagy magának kell megoldania mind a fejlemetszést és a nyakégetést.
 • A hidra megjelenik a Heroes of Might and Magic-sorozatban, gyakorta mint egy legvégső, nagyerejű lény. Sokszor nagyon rugalmas és képes három, vagy akár az összes szomszédos lény megtámadására, sokfejűségének köszönhetően. Rendelkezik egy speciális képességgel - 'Nincs megtorlás', ami azt jelenti, az ellensége nem képes válaszreakcióra a Hidra támadásaival szemben. Ezt azzal magyarázzák a készítők, hogy a Hidra olyan rémisztő, hogy senki sem merne megkockáztatni egy támadást egymagában.

A Hidra nagyobb szerepben jelenik meg a Disney 1997-es animációs filmjében, a Herkulesben. A filmben a Hidra egy hatalmas sárkányszerű szörny, aki Herkules első hősi megmérettetéseként szolgál. Kezdetben egy feje van, de mikor Herkules megfosztja tőle, kettőt növeszt helyére. Ez így megy egy ideig, mígnem megszámlálhatatlanul sok feje nő. Herkules végül úgy győzi le, hogy ráomlaszt egy sziklafalat. A fenevad feltűnik a rajzfilm sorozatverziójában is.

 
Cset
Kerüljétek a káromkodást és más oldalának leszólását. Erről a portálról azt mondtok, amit akartok, de másokével ezt ITT NE TEGYÉTEK! Az elöbbi ilyen akcióból tanulva korlátoztama chat használatát. Köszönöm: Möraja
 
Linkek
 
Zene, Music
 
Mágnes az idő vasfogához
 

Asztrológiai tanácsadás - BECSÜLET KASSZÁS alapon már Skype-on is! INGYENES OKTATÁS az ASZTRO-suliban!    *****    A csillagjövõ asztrológia,nagyon sok olvasmányt,ezoterikus,témákat,szoftvereket és óriási nyári akciókat ajánl, NEKED!    *****    Egy blog rólam, velem, mert szeretek ide írni. Ðzsí. *** Augusztus 25-én PlayDay, azaz játéknap sok-sok nyereménnyel! :)    *****    Tudod hol van és mit jelent a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont? A Chiron? A Lilith? Én megmondom.Látogass meg!    *****    Gyere és nézd meg a lovas és állatos blogom.Különbözõ érdekes történetekkel és sok friss blogbejegyzéssel.Jó nézelõdést!    *****    Ünnepi minijáték vár rád! Kattanj rá, küldd be a megoldást, és NYERJ! =)    *****    Az ASZTRO-suli mindenkit Szeretettel vár. Tanuld meg az asztrológiát a saját horoszkópod elemzésével -TELJESEN INGYEN!    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok